Kad tinejdžeri pronađu automobil nestalog čovjeka u šumi, čine sve što mogu kako bi ga pronašli

Sve različite vrste malo vjerojatnih okolnosti mogu promijeniti sve u vašem životu. Biti na pravom mjestu u pravo vrijeme ili pronaći nešto naizgled svjetovno može vas odvući u mnogo intenzivniju avanturu. Ova priča jača uvjerenje da, čak i ako su ljudi sposobni za veliko zlo, mi smo sposobni i za puno veće dobro. Vodi nas u mali grad u Pensilvaniji, gdje su se dva dječaka tinejdžera jednog dana jahala kroz šumu na svojim ATV-ovima. Malo su znali da će uskoro naići na nešto zaglavljeno u zapisniku što će im odmah promijeniti život.

Ljubitelji ATV-a

Kad naiđete na nešto tajanstveno, može biti nešto vrijedno, poput novca. Inače je ovo otkriće bezvrijedno i nema nikakve veze s vašim životom. A ponekad tajna koja je otkrivena može značiti razliku između života i smrti.

Priča započinje s dva pensilvanska tinejdžera, 15-godišnjim Alecom Yanisko i 18-godišnjim Joeom Delvecchiom. Kao što to često biva, zajedno su se vozikali na svojim ATV-ovima u šumi kad su naišli na nešto neočekivano …

Krstarenje šumom

Šuma se nalazi u blizini njihovih domova i popularna je kod drugih ATV vozača. Osim toga, šuma ima i niz staza koje su također popularne kod izletnika i ljubitelja sjajne zabave na otvorenom, tako da nije bilo osobito osamljeno.

Vozeći se navečer prije sunčanja, njih dvoje nisu očekivali da će naići na ništa neobično. Kad se to kaže, ubrzo su naišli na nešto sasvim izvan mjesta, nešto što bi ih na kraju upozorilo na smrtnu situaciju.

Nešto čudno uz put

Spuštali su se jednom stazom koju su često posjećivali kad su opazili nešto sa strane staze. Srećom, Alex i Joe su promatrači, pa kad je iz staze stao automobil, odmah su znali da nešto nije u redu.

Od tada su oprezno počeli prilaziti vozilu. Iako je automobilima dopušteno voziti ovim stazama, tamo gdje se nalazio automobil bilo je oko četvrt milje od najbliže ceste.

Istraga vozila

Kad su se Joe i Alec približili vozilu, primijetili su nešto: auto se činilo da je zaglavio na mjestu. Prišli su još bliže, pazeći koliko je automobil zaglavio na mjestu.

Bilo je sve više mračno, ali znatiželja je to dvoje postala bolja i otišli su još bliže. Je li se netko zaglavio unutra? Njih dvoje nisu imali pojma koliko je vremena prošlo otkad je automobil zapeo niti kome pripada.

Napuštena Acura

Što su se više približavali, to se više činilo da nešto nije u redu. Bilo je sve mračnije i vidjeli su da je vozilo zarobilo trupac, zbog čega se činilo da je zaglavilo na svom mjestu. Ono što je više zabrinjavalo bilo je kako su razbijeni prozori automobila.

Bili su sami, bez ikakvih tragova nikoga u blizini. Automobil je bio Acura, koji ih je doveo u pitanje što bi se moglo dogoditi da netko u takvom stanju napusti luksuzno vozilo?

Trag!

Alex i Joe su počeli pretraživati vozilo kako bi pronašli neke tragove u vezi s vlasnikovim identitetom ili tačno što se dogodilo. Pogledali su u prtljažnik, u pretincu za rukavice i ispod sjedala za sve što bi moglo odgovoriti na njihova pitanja. Oni su vani također provjeravali tragove koji bi im mogli pomoći da dobiju više uvida u ono što se dogodilo.

Napokon su pronašli i Sam’s Club Advantage karticu s imenom. Njih dvoje bili su sigurni da će to dovesti do nekih odgovora o tome zašto je automobil napušten.

Nedostaje sudac Edwin Kosik

Naziv na kartici rekao je Edwin Kosik, pa su Joe i Alec učinili sve što rade svi veliki istražitelji i prvo su ga progutali. Brza pretraga na webu dala je zanimljive podatke o Kosiku, za kojeg se pokazalo da je 92-godišnji sudac, koji je dva dana ranije prijavljen kao nestao. Dječaci su osjetili kako im se srce spušta na trbuh.

Dvojica tinejdžera brzo su skočili na svoja ATV vozila i odvezli se kući, nesigurni u tome što je pronašao auto za starijeg nestalog gospodina.

Policija je upozorila

Kad su se dečki vratili kući, znali su da moraju otkriti svoje roditelje. Jednom kad su čuli što se događa, roditelji su se brzo stali na noge i odmah pomislili da pozovu policiju, koja je prvi put upozorena na otkriće i odvezla se u susret dječacima.

Najprije je policija zatražila od Aleca i Joea da ih odvedu u šumu gdje su otkrili napušteni automobil. Alec i Joe su se poslušali, ali stariji gospodin nije ostavio više znakova gdje se nalazi.

Stranka za pretraživanje

Kasnije je Alec rekao novinarima da “nije mislio da će ga naći živog.” Dječaci su izveli vlasti na mjesto događaja gdje je automobil napušten. Ubrzo nakon toga pokrenuli su masovnu zabavu za potragu i spašavanje na kojoj su sudjelovali čak i psi za traženje.

Iako uplašena, dva su dječaka ostala zadivljena impresivnim naporom da pronađu starijeg čovjeka, Edwina Kosika, i da je sve to sjajno huškanje bilo zbog onoga na što su naišli dok su vozili ATV-ove kroz šumu!

Zajednica zabrinuta

Kad je sudac Kosik prvi put prijavljen kao nestao, odmah su reagirali i ostali mještani. Autocesta je bila prekrivena bilbordima koji su obavještavali vozače da je nestao Edwin Kosik, kao i telefonskom linijom za kontakt s vlastima s informacijama. “Jako sam uznemirena jer je sjajan čovjek i ne želimo da mu se nešto dogodi”, izjavila je Georgia Fisch, stanovnica Madison Township-a.

Rekla je da je suca poznavala dugo i da ga je pretraživala sama uz stražnju prometnicu, ali sve se to pokazalo uzaludnim.

Tragovi nastavljaju ulaziti

Bilbordi i općenito medijsko izvještavanje doveli su do nestanka suca široj publici. Zahvaljujući tim naporima, vlasti su počele učiti više informacija o Edwinu Kosiku. Policija je dobila savjet od jedne osobe koja tvrdi da je vidio Kosika kako vozi na Pennsylvania Turnpike.

Kako je Kosik bio savezni sudac više od tri desetljeća i ozbiljno se sumnjala na mogućnost igranja prekršaja, FBI se uključio u istragu. Kosikov nestanak okupio je nekoliko pravnih agencija kako bi ga pronašli.

Pravna zajednica u prevarama

Law maršeri ubrzo su otkrili nadzorni videozapis koji je pokazao kako je sudac Kosik pokušavao ući u ShopRite trgovinu koja je bila zatvorena. U međuvremenu, pravna zajednica bila je razbijena njegovim nestankom. Branitelj i civilni odvjetnik Chris Powell rekao je da je Kosika poznavao već duže vrijeme.

“Želimo znati što mu se dogodilo”, rekao je. “I svi imaju svoje mišljenje, kao pravnici, među sobom. Jutros sam bio na sudu i to svima pada na pamet. ”

Mogućnost igranja u igri

Vlasti su mogle utvrditi da je Kosik nestao u 1:30 ujutro putem video snimaka, ali to nije isključilo mogućnost pogrešne igre. Vlasti još uvijek nisu imale pojma što se stvarno dogodilo s Kosikom. Policijski helikopter pregledao je područje oko njegove kuće, ali bezuspješno.

Istražitelji su također nastavili s naporima da otkriju više podataka lokalnog stanovništva, sumnjajući da je netko sigurno nešto čuo ili vidio. Tada su svi otkrili novi podatak …

Pateći od problema sa pamćenjem

Kad su mediji počeli izvještavati o nestanku, sin suca Kosik istupio je naprijed i dao neke važne pozadinske informacije o svom ocu. Ispada da je njegov otac patio od gubitka pamćenja. Ovo bi moglo biti mnogo primjerenije objašnjenje zašto je Kosik iznenada nestao, umjesto pogrešne igre.

Kosik je mogao i izaći vani i zaboraviti gdje je i što radi. Vlasti su udvostručile napore u nadi da će konačno doći do prekida u slučaju.

Uspjeh zahvaljujući psu pretraživanja

Iako je policija koristila njihov helikopter i druge tehnološke uređaje kako bi im pomogla da pronađu suca, njegova sudbina otkrivena je zbog psa za pretragu i spašavanje koji je uhvatio Kosikov miris od mjesta na kojem je automobil pušten. Pas je slijedio Kosikov trag sve dok se nije pronašao 92-godišnjak.

Na kraju je Edwina Kosika pronašao na nogometnom terenu daleko od mjesta gdje su Joe i Alec pronašli svoju Acuru. Ali je li sudac Edwin Kosik bio živ ili mrtav?

Dva dana vani

Srećom, Kosik je bio živ, ali je bio vani i izložen elementima nekoliko dana. Vlasti su brzo primijetile da Kosik odgovara, odgovara i razgovara s njima. Bio je dovoljno oštar da pohvali maršala koji je sudjelovao u naporima spašavanja njegove frizure.

No, nitko od njih nije bio liječnik, pa će ga medicinski stručnjak morati procijeniti je li zaista zdrav. Uz to, vlasti su trebale odgovoriti i zašto je nestao u prvom redu.

Ošamućen i zbunjen

Jedan oficir je rekao: “Ne znam točno koliko je dugo bio u ovome stanju, ali vrlo je vjerojatno da je cijelo vrijeme bio tamo.” Kosik je pronađen blizu automobila, zbog čega su istražitelji vjerovali da je ostao ovdje tamo cijelo vrijeme.

Ovu je teoriju potkrijepila i činjenica da je Kosik nosio istu odjeću. Ubrzo nakon što su ga pronašli, hitna pomoć odvela ga je u bolnicu na daljnje procjene.

Doprinos Aleca i Joea

Činilo se da je sudac Kosik nestao zbog narušenog zdravlja i gubitka pamćenja, što ga je vjerojatno natjeralo da bude dezorijentirana u šumi. Nedostatak zdravlja zapravo je ono što ga je natjeralo da se povuče godinu dana ranije. Da njegov automobil nije pronađen, ne govori se što bi se dogodilo.

Po svemu sudeći, umro bi od gladi ili umro od izlaganja tamo gdje je napustio automobil. Američki maršal Martin Pane prepoznao je Alec i Joeov doprinos u spašavanju života saveznog suca.

Skromni mladići

Pane je napomenuo da “smo vrlo zahvalni toj dvojici mladića što su vidjeli to vozilo, srećom, bili na ovom području”. Srećom, iako su uloga u spašavanju života suca, Joe je rekao da ne traži zahvalnost.

Prema njegovim riječima, bili su samo sretni što je Kosik u redu i drago im je što su mogli biti od pomoći agencijama za provođenje zakona. Joe kaže da bi jednog dana volio biti i policajac. Međutim, priča se nije završila.

Sretan kraj

Zapravo je još uvijek neizvjesno što se točno dogodilo u šumi one noći kad je sudac Kosik nestao. Nije bio u stanju rekonstruirati točno ono što se dogodilo, očito pateći od gubitka pamćenja za to vrijeme.

Sve čega se prisjetio bilo je mutno i nepouzdano, što čini bilo koju verziju događaja iz njegove perspektive manje korisnom za provedbu zakona koji pokušavaju povezati ono što se dogodilo. Važni dio toga je da je Edwin Kosik bio zdrav i siguran. U međuvremenu su se dječaci s pravom tretirali kao heroji.

Pokreće Froala Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *